Barn och vuxna tävlade i JKA-cupen i helgen

I lördags hölls den årliga JKA-cupen, karatetävling för barn, ungdomar och vuxna på Träffen i Sätra. Kata och kumite är dom två olika tävlingsgrenarna, damer och herrar, pojkar och flickor tävlar var för sig olika ålders kategorier.

Nio klubbar från olika delar av landet deltog. Delar av landslaget fanns på plats, Phuong Do KSK, Ibrahim Husseini KSK och Linda Andersson GSK som alla tog pokaler i tävlingen.

Från Gävle Shotokan karate var det 8 barn och ungdomar som deltog i tävlingarna, i både kata och kumite. Några tävlade för första gången, andra var mer rutinerade och har tävlat tidigare som Anastasia Stoyanoska som i helgens tävling kom etta i kumite flickor 10-12 år och tvåa i kata samma ålderskategori. Axel Frigård som tävlar i åldern 13-15 år kom på tredje plats i kumite och delad tredje plats i kata. Gävle shotokans yngsta deltagare 10-12 år kammade hem flera pokaler. I kumite vann Joel Hillow och Helge Bergström och Jacob Hillow kom på delad tredje plats. Tvåa kom Leon Svensson från Karlstad karate. Jacob Hillow kom på delad tredje plats i kata som vanns av Malte Roth från Fagersta karateklubb. Övriga tävlande gjorde också bra ifrån sig även om dom inte fick en pokal med sig hem.

bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: