Lägerdag 1 i Fagersta

Idag var det karateläger i Fagersta – vi hade tre olika instruktörer från Fagersta Karateklubb och deltagare från alla håll i distriktet dök upp, barn som vuxna.

Bengt Karlsson, 3 Dan JKA, började med ett pass med kihon. Vi fick träna på att förflytta oss från zenkutsu till kibadachi och därifrån till kokotsu dachi – utan att lyfta på hela foten, bara vrida på fötterna till rätt läge. Detta för att vi ska kunna lära oss längden på de olika ställningarna. Han körde också en kul övning där fem olika personer fick välja en teknik och sedan kombinerade vi teknikerna flera gånger – det blev en spännande kombination som fungerade riktigt bra efter några gånger.

Stefan Torbjörnsson, 3 Dan JKA, höll i kumitedelen. Vi fick prova på enkla, effektiva ingångar; kisami-gyaku och tvärtom och koncentrera oss på att hålla ställningen och ha koll på gard-handen. Svettigt värre men mycket lärorikt. Det blev lite svep också – vi hade ju tillgång till lokal med matta också, så det blev några snygga svep och nedläggningar.

Shiro Biranvand, 2 Dan JKA, höll i katapasset. Heian-kator och Bassai Dai gicks igenom med fokus på kime och ställningar. Han poängterade vikten av höftens kraft, hur höften är den delen som ger styrka i ställningar och slag och hur viktigt det är att ha en stark, rörlig höft.

Därefter åkte jag åter till Gävle, men det blev ett Kuma-ha-pass också och i morgon fortsätter lägret. Tyvärr kommer ingen från Gävle att delta – och nästa gång ser vi till att vi blir några stycken som åker. Det var lärorikt och roligt läger, hoppas att Fagersta Shotokan ordnar fler sådana läger!

Er hängivna dojokorrespondent
Jaana

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: