Rapport från kumiteläger

I helgen har vi haft kumiteläger för barn i Gävle med Phuong Do 2 Dan och Ibrahim Husseini 1 Dan. Båda två är landslagskillar och kommer från Karlstad Shotokan. Femton barn i åldrarna 8-16 deltog på träningen och samtliga lärde sig massor av nya saker som de kan fortsätta att träna på för att utvecklas i sin kumite. Även några barn från Ovansjö och Hudiksvall hade rest för att träna hos oss.

Ibrahim och Phuong poängterade vikten av snabbhet i fötter och avspänning i rörelserna – och visade bland annat hur man möter en kisami med block och kickar en uramawashi direkt. En annan övning gick ut på att ”lura fram” motståndaren för att sedan få poäng med en perfekt gyakutsuki. En uppskattad del av träningen var ”fair-play-fight” då den som fick in en träff fick fortsätta och möta någon annan som hade ”vunnit” sin match, medan den andre fick ställa sig vid sidan om. Ibrahim och Phuong talade också mycket om vikten av rätt attityd och hur vi kan hjälpa varandra att utvecklas genom att alltid träna med rätt attityd och så bra tekniker som möjligt.

Alla var överens om att detta var ett mycket givande läger och vi hoppas på att det blir fler tillfällen då vi kan få träna för skickliga fighters som Ibrahim och Phuong.

De som tränade i helgen

De som tränade i helgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: