Andra dagen i Järvsö

Dag två på Järvsölägret blev huvudsakligen kata-träning. Vi gick igenom Kanku Sho och Jitte. Då vi hade jo-stavar med oss gick Sensei Miroslav igenom bunkai mot ”pinnar” men också hur vi kan applicera teknikerna på vanliga attacker, utan vapen.

Träningen idag – precis som igår – var mycket koncentrerad på att vi skulle ha kraft i höften vid rätt tillfälle. Inte gå ut för tidigt med höftvridningen och tajma hand-fot-höft. Låsa även nedre delen av kroppen, inte bara den knutna handen. Och både idag och igår fick vi många tips om hur vi instruktörer kan använda oss av katornas sekvenser för att träna grundtekniker.

Det är lite svårt (för mig) att beskriva dagens träning, det snurrade till i mitt huvud idag med katorna, men det klarnar nog så småningom. Sensei Per och Sven Åke var ju också med på lägret så finns det frågor så vänd er till dem.

Som helhet var helgens träning mycket lärorik, Sensei Miroslav har gedigna kunskaper i karate och har ett mycket pedagogiskt och trevligt sätt att lära ut sina kunskaper. Jag tror att alla vi som var där ser fram emot nästa gång vi får Sensei Miroslav som instruktör!

Er hängivne dojokorrespondent
Jaana

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: